Снимка: Нова ТвМинистерството на образованието проверява сигнал за учители, които вземат

...
Снимка: Нова ТвМинистерството на образованието проверява сигнал за учители, които вземат
Коментари Харесай

Сигнал до МОН: учители искат комисионна от деца за екскурзия

Снимка: Нова Тв

Министерството на образованието ревизира сигнал за учители, които вземат комисионна на дете, с цел да провеждат пътешестване с избрана туристическа компания. Учителите отхвърлиха обвиняванията, заяви Нова Тв. 

89 деца от пети и шести клас на учебно заведение „ Стоян  Михайловски “ в Пловдив възнамерявали екскурзия до Кърджали в края на месеца. Всеки трябвало да заплати по 25 лв. – такава била офертата на софийски туроператор, написа novini.bg.

Изненадващо, в деня, в който трябвало да преведат парите, от учебното заведение се отказали от екскурзията. Управителката на турагенцията, която се оказва някогашен учител в същото учебно заведение, твърди, че дотук се стигнало, тъй като не платила на учителите комисионна, отвън регламентираната от закона. За практиката ѝ разказали други туроператори.

,,Разбрах, че се заплаща сред 5 и 10 лева на записано дете. В случая аз трябваше да предложа заплащане не от 250, а от 900 лева``, каза управителят на туроператорска компания Светлана Тодорова - Ваташка.

Учителката, която  водила договарянията, отхвърля да е желала комисионна. 

,,Ако се откри корист, ние ще сигнализираме способените органи``, безапелационна беше Ирина Минчева, главен юрисконсулт на РУО-Пловдив.

Децата въпреки всичко ще пътуват до Кърджали, само че с друга компания.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР